„Vox Lux”, regizat de Brady Corbet, cu Natalie Portman şi Jude Law, „Mandy”, de Panos Cosmatos, cu Nicolas Cage şi Andrea Riseborough, şi „The Mountain”, de Rick Alverson, cu Jeff Goldblum si Tye Sheridan, vor fi prezentate în premieră în România, între 12 şi 18 aprilie, la a treia ediţie a American Independent Film Festival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al doilea film regizat de Brady Corbet, după „The Childhood of a Leader”, care i-a adus la Veneţia premiile pentru regie şi cel mai bun debut, în 2015, „Vox Lux” explorează spectacolul lumii contemporane.

Filmul spune povestea ascensiunii unei adolecente americane obişnuite, care devine un pop-star celebru după ce este rănită la liceu, într-un atac terorist. Ghidată de managerul ei bine intenţionat (Jude Law), Celeste devine un simbol al cultului celebrităţii şi al maşinăriei media. Coloana sonoră este semnată de Sia, iar muzica originală, scrisă de Scott Walker.

Pentru Scott Walker, unul dintre cei mai inovatori compozitori ai secolului XXI, „Vox Lux” a fost a doua colaborare cu Brady Corbet şi ultimul material compus de Walker. Artistul a murit pe 22 martie 2019, la vârsta de 76 de ani.

Muzica pentru „Mandy” a fost compusă de Jóhann Jóhannsson împreună cu chitaristul Stephen O’Malley de la Sun O))). Muzica islandezului Jóhannsson, alături de interpretarea lui Nicolas Cage, sunt considerate de Indiewire ca „centrul unei experienţe cinematografice hipnotice, o poveste despre răzbunare şi un studiu abstract asupra doliului, în acelaşi timp”. Jóhannsson a creat pentru horror-ul lui Cosmatos ultima muzică de film a carierei sale, finalizând înainte proiectul lui Denis Villeneuve, „Arrival”.

„The Mountain”
„The Mountain”

„The Mountain”, regizat de Rick Alverson, a debutat în 2018 la Festivalul Internaţional de la Veneţia, unde a primit o menţiune specială. Acţiunea filmului se petrece în anii ‘50, când Andy, un tânăr solitar, care în urma decesului tatălui său (Udo Kier) se angajează ca fotograf pentru Wallace Fiennes (Jeff Goldblum), un doctor în lobotomie. Interpretat de Tye Sheridan, Andy descoperă SUA anilor ’50 prin intermediul  pacienţilor doctorului.

Regizorul Rick Alverson este cunoscut pentru filme ca „The Comedy” (2012), „New Jerusalem” (2011) şi „The Builder” (2010).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.