Forţele armate malteze au preluat controlul asupra navei care fusese deturnată de migranţi pe coasta Libiei miercuri, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nava se îndreaptă acum spre un port maltez, iar migranţii vor fi daţi pe mâna poliţiei. 
 
Într-un comunicat, Forţele Armate ale Maltei (AFM) au informat că au comunicat cu căpitanul navei în timp ce aceasta se îndrepta spre Malta. Căpitanul a spus că nu are controlul navei şi că el şi echipajul au fost forţaţi să schimbe direcţia spre Malta şi ameninţaţi de către migranţi.
 
O ambarcaţiune de patrulare a oprit nava înainte de a intra în apele maritime ale Maltei, iar un echipaj de operaţiuni speciale a fost trimis la bord pentru a prelua controlul, a informat AFM.
 
Cele 108 persoane salvate de echipajul vaporului Elhiblu 1 au preluat controlul asupra navei miercuri după ce au înţeles că erau conduse înapoi către Libia, conform Corriere della Sera şi agenţii italiene de presă.
 
”Aceştia nu sunt migranţi în pericol. Sunt piraţi. Ei vor vedea Italia doar cu binoclul”, declarat ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.