Preşedintele american Donald Trump, care a primit-o miercuri în Biroul Oval pe Fabiana Rosales, soţia liderului opoziţiei venezuelene Juan Guaido, ”Prima Doamnă a Venezulei” potrivit Casei Albe, a cerut retragerea trupelor ruse trimise în weekend în această ţară, fără să excludă vreo opţiune în a obţine plecarea acestora, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi suntem cu voi 100%”, a declarat el în prezenţa jurnalistei, în vârstă de 26 de ani.

”Rusia trebuie să plece”, a declarat preşedintele Statelor Unite, adresându-se presei, în Biroul Oval, în prezenţa lui Fabiana Rosales.

Aproximativ 100 de militari ruşi au sosit în weekend la Caracas, la bordul a două avioane aparţinând Forţelor aeriene ruse.

Potrivit Washingtonului, este vorba despre membri ai forţelor speciale şi în domeniul securităţii informatice.

Îndemnat să spună cum intenţionează să convingă Moscova să-şi recheme detaşamentul, Trump a răspuns ”vom vedea. Toate opţiune sunt posibile”.

Statele Unite, care reclamă ferm plecarea de la putere a lui Nicolas Maduro, l-au recunoscut, împreună cu alte aproximativ 50 de ţări. pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei.

”Venezuela traversează o criză teribilă”, a declarat Fabiana Rosales.

”Îmi este frică pentru viaţa soţului meu”, a adăugat ea, denunţând ”teribila dictatură” a lui Nicolas Maduro.

Soţia opozantului venezuelean urmează să fie primită la Mar-a-Lago, în Florida, de către Prima Doamnă a Statelor Unite Melania Trump, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a acesteia, Stephanie Grisham.

Înainte să intre în Biroul Oval, Fabiana Rosales a fost primită de către vicepreşedintele american Mike Pence.

”Este extraordinar să vezi ceea ce au făcut Fabiana şi curajosul său soţ pentru libertate în Venezuela”, a apreciat el.

”Nicolas Maduro trebuie să plece”, a subliniat vicepreşedintele american.

Mike Pence a denunţat, la rândul său o ”provocare inutilă” a Moscovei.

”Îndemnăm Rusia să înceteze să mai susţină regimul Maduro, să i se alăture lui Juan Guaido şi să susţină naţiunile din această emisferă şi din întreaga lume până când va fi restaurată libertatea”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.