Liderul Pro România, Victor Ponta, deschide lista partidului pentru alegerile europarlamentare, fiind urmat de Corina Creţu, Mihai Tudose şi Iurie Leancă. ”Vreau să legitimez întreaga listă de candidaţi”, a spus Ponta, adăugând că este convins că Mihai Tudose îşi va reveni foarte repede şi se va alătura campaniei electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Ponta a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Ponta deschide lista, din dorinţa de a atarage voturile celor care-l susţin.

”În primul rând, pentru că vreau să legitimez întreaga listă de candidaţi. Vreau ca toată lumea să ştie că Victor Ponta este Pro România şi că voturile celor care mă sprijină trebuie să vină la Pro România. În al doilea rând, am curaj să mă pun locul 1 pe listă, în timp ce cei laşi, fricoşi se ascund după alţii. Îmi asum şi rezultatul bun care sper că va fi, îmi asum şi rezultatul slab dacă va fi”, a spus Ponta în conferinţa de presă.

Lista este continuată de Corina Creţu, ”persoana cu cel mai înalt nivel de pregătire”.

”Nu avem pe cineva care să aibă această exerienţă în România”, a mai spus Ponta.

Pe locul al treilea este situat fostul premier Miha Tudose care a suferit un infarct în cursul zilei de marţi.

”O spun cu toată încrederea că Mihai îşi va reveni foarte repede şi va reveni lângă noi în această bătălie”, a mai precizat Ponta.

Lista este continuată de Iurie Leancă, ”un foarte bun român”.

”În mandatul său de prim-ministru, care a coincis cu mandatul meu de prim-ministru, s-au făcut cele mai importante şi serioase lururi pentru Moldova. Are experienţa necesară, pregătirea”, a spus Ponta despre Iurie Leancă, precizând că va fi nu doar un reprezentant al României, ci şi al tuturor românilor.

Lista este continuată de Geanina Puşcaşu, Gabriela Podaşcă, Cristian Cosmin, Ioana Petrescu, Mihai Sturzu şi Ionela Danciu. Pro România va depune la Biroul Electoral Central o listă completă cu 33 de candidaţi.

”Am vrut să-i prezint pe primii zece, vreau să constataţi că am respectat criteriul – cinci doamne, cinci domni. În acelaşi timp, sunt oameni care aduc ceva pentru lista Pro România şi oricare dintre ei va merge în Parlamentul European ne va reprezenta cu cinste şi cu competenţă, cel mai important lucru în acest moment”, a mai declarat Victor Ponta.

Reprezentanţii formaţiunii s-au prezentat, miercuri, la ora 11.00, pentru a depune lista de candidaturi la Biroul Electoral Central.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.