Preşedintele american Donald Trump a afirmat la o întâlnire a membrilor republicani ai Congresului că Puerto Rico a primit fonduri prea mari pentru reconstrucţri în comparaţie cu alte state americane precum Florida şi Texas, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opoziţia lui Trump faţă de acordarea unor noi ajutoare umanitare statului Puerto Rico îl pune în conflict cu democraţii din Camera Reprezentanţilor care insistă că un pachet umanitar între 13 şi 14 miliarde de dolari care este o prioritate pentru republicanii din sud nu va putea avansa dacă nu vor fi alocate noi fonduri către insulă.

Trump le-a transmis republicanilo,  la o întâlnire cu uşile închise, că ajutoarele umanitare pentru Puerto Rico „sunt mult prea mari în comparaţie cu ce au primit alţii precum Florida sau Texas”, a afirmat senatorul Marco Rubio după întâlnire.

Trump susţine alocarea a 600 de milioane de dolari pentru a gestiona lipsa tichetelor de masă din Puerto Rico, a precizat Rubio, însă preşedintele se opune unor noi fonduri pentru a reconstrui sistemele de apă învechite pentru a le face mai rezistente la următoarele furtuni.

Dezbaterea privind ajutoarele trimise în Puerto Rico face parte dintr-o discuţie mai largă privind ajutoarele umanitare trimise mai multor state lovite de dezastre naturale precum uragane, tornade sau incendii de vegetaţie în ultimii ani.

Un pachet umanitar este aşteptat să fie aprobat de Senat săptămâna aceasta pentru ca apoi să fie analizat de Camera Reprezentanţilor.

Membrii Congresului din state precum Florida, Georgia sau Carolina de Nord, care au fost lovite de uraganele Michael şi Florence în 2018, doresc în mod special aprobarea pachetelor umanitare.

Măsura este susţinută atât de democraţi cât şi de republicani, dar şi de oameni fideli lui Trump precum senatorul din Georgia David Perdue şi senatorul din Carolina de Nord Thom Tillis.

Camera Reprezentanţilor va insista privind noi fonduri alocate ajutoarelor umanitare trimise în Puerto Rico, au informat democraţii.

„Aproape 3.000 de americani şi-au pierdut viaţa în furtunile  care au devastat Puerto Rico şi i-au distrus infrastructura iar insula încă încearcă să îşi revină”, a declarat Nita Lowey, preşedinta comitetului de alocare a fondurilor din Camera Reprezentanţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.