Selecţionerul Cosmin Contra a explicat că a decis să-l lase pe Alexandru Mitriţă în afara lotului pentru meciul cu Insulele Feroe din cauza parametrilor fizici slabi cu care s-a prezentat la naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E este o chestie internă. Nu am avut niciun schimb de replici, să nu se speculeze. Datele Instat şi ceea ce am văzut în zilele premergătoare meciurilor m-au făcut să îl las pe Alex Mitriţă în afara lotului. Nu am fost niciodată ranchiunos şi dovedesc asta de fiecare dată. Accept anumite lucruri, dar nu o să accept niciodată ca vreun jucător, indiferent de numele lui, să vină şi să nu-şi dorească să ajute echipa naţională pe teren. Dacă joacă bine la echipa lui de club şi va veni cu parametrii fizici mai buni decât acum, de ce nu (n.r. - să joace la naţională)?", a declarat Contra, la ProTV.

Selecţionerul spune că este mulţumit de rezultatul de egalitate din meciul Norvegia - Suedia, scor 3-3: "Am avut puţin noroc, am înţeles că a fost un meci nebun la Oslo, e bine că s-a terminat egal şi acum meciul de la Oslo devine important pentru noi. Trebuie să obţinem cel puţin acelaşi rezultat la Suedia, chair să încercăm să câştigăm şi să ne continuăm drumul spre calificare."

Contra şi-a felicitat jucătorii după victoria obţinută cu Insulele Feroe.

"Aveam nevoie de jucători foarte ofensivi pe benzi, de mijlocaşi care intră în interior şi eliberează spaţiile pentru fundaşii laterali, aveam nevoie de două vârfuri în careu, pentru că ştiau că au probleme la centrări din lateral. Cred că am intrat puţin nervoşi, am fost prea precipitaţi în multe momente ale jocului, voiam să dăm gol din primul minut şi poate asta a făcut ca primele 15 minute să nu avem limpezimea necesară în acţiunile de atac. Dar după ce am dat primul gol, eu cred că băieţii s-au mai liniştiti, au dat şi al doilea şi al treilea şi fără acel penalti ar fi fost o repriză destul de bună. Mă bucur că au avut această atitudine, că au înţeles că trebuie să stăm în jumătatea adversă şi să câştigăm meciul într-o manieră categorică", a afirmat selecţionerul.

Cosmin Contra a explicat că fundaşul Romario Benzar s-a accidentat în prima repriză şi de aceea l-a înlocuit cu Ianis Hagi.

"Benzar a simţit o contractură la piciorul drept şi nu am vrut să riscăm cu el. Avându-l pe Chipciu care joacă fundaş dreapta la echipa lui de club meci de meci, l-am introdus pe Ianis, ştiind că Ianis intră foarte bine în centru şi creează acea superioritate în spatele vârfurilor. A avut şi două ocazii de a înscrie, păcat că nu a înscris, ar fi fost frumos şi pentur el, dar mă bucur că cei doi atacanţi au dat gol, şi pentru Cipri, petnru că a jucat acasă. A fost o seară bună, au fost şi anumite greşeli, pe care trebuie să le analizăm. Băieţii au fost foarte apăsaţi după înfrângerea din Suedia pentru că au simţit că în repriza a doua puteau face mai mult şi azi şi-au dorit să joace foarte bine şi să câştige de o manieră lejeră. Îi felicit, dar acum trebuie să ne pregătim foarte bine pentru meciul cu Norvegia", a precizat el.

Contra speră ca la meciurile din vară să nu se mai confrunte cu probleme legate de accidentările jucătorilor

"Am avut foarte multe probleme, inclusiv Paul Anton, care are un edem la inghinali. E ceva ce nu pot să-mi explic. Foarte muţi jucători cu probleme şi sper ca în iunie să nu se mai întâmple lucrul ăsta şi să pot să contez pe toţi jucătorii pe care am nevoie, pentru că în Norvegia va fi un meci mult mai greu ca în Suedia", a adăugat el.

România a obţinut, marţi, prima victorie în preliminariile Euro-2020, învingând, marţi, la Cluj-Napoca, scor 4-1 (3-1), reprezentativa Insulelor Feroe, în etapa a II-a Grupei F. În primul meci, tricolorii au fost învinşi, sâmbătă, cu 2-1, în deplasare, de Suedia.

Au marcat: Deac '26, Keşeru '29 şi '32, Puşcaş '63 / Davidsen '40 (p).

Clasamentul Grupei F după două etape: 1. Spania - 6 puncte, 2. Suedia - 4 puncte, 3. România - 3 puncte, 4. Malta - 3 puncte, 5. Norvegia - 1, 6. Insulele Feroe - 0.

România va disputa următoarele partide din această grupă la 7 iunie, în deplasare, cu Norvegia, şi la 10 iunie, tot în deplasare, cu Malta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.