În cadrul vizitei pe care o întreprinde în Statele Unite, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, fiind pentru prima dată, în mai bine de 10 ani, când are loc o întâlnire a unui demnitar român cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, potrivit unui anunţ al Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu această ocazie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat satisfacţia pentru nivelul excelent al dialogului politic bilateral şi dorinţa de aprofundare a acestuia, inclusiv pe componenta parlamentară. Premierul Viorica Dăncilă a transmis invitaţia adresată doamnei Pelosi de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, de a efectua o vizită oficială în România. Ambii înalţi oficiali au exprimat interesul pentru intensificarea contactelor la nivelul Parlamentului României şi Congresului SUA”, a transmis, marţi seară, Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Viorica Dăncilă a reiterat susţinerea pentru ”o relaţie transatlantică robustă, ca premisă esenţială pentru asigurarea securităţii şi prosperităţii comune”.

”De asemenea, a transmis mulţumiri pentru atenţia acordată de legislativul american întăririi în continuare a solidarităţii la nivel NATO şi pentru asigurarea securităţii aliaţilor estici. Înaltul demnitar român a remarcat evoluţia ascendentă a cooperării bilaterale în planul securităţii, inclusiv prin punerea în practică a unui program ambiţios de înzestrare a forţelor armate române, şi creşterea semnificativă în ultimul an a schimburilor comerciale”, se mai arată în document.

Sursa citată a precizat că preşedintele Camerei Reprezentanţilor SUA a mulţumit pentru sprijinul dat de România consolidării relaţiei cu SUA şi a dat asigurări că în legislativul american există un puternic sprijin transpartinic pentru NATO.

Nancy Pelosi a considerat că întărirea relaţiilor la nivelul legislativelor din România şi SUA va avea o contribuţie importantă la consolidarea unei alianţe transatlantice bazată pe valori şi interese comune.

”În cadrul întrevederii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat felicitări doamnei Pelosi cu ocazia aniversării zilei de naştere”, a mai transmis Guvernul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.