Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a întâlnit, marţi, cu Vythenis Andiukaitis, comisar european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, şi au abordat tematici precum vaccinarea, evaluarea tehnologiilor medicale şi problemele legate de controlul tutunului. De asemenea, s-a discutat despre alocările bugetare pentru Sănătate în viitorul cadru multianual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Astăzi am abordat chestiuni de siguranţă europeană legate de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, precum şi chestiuni legate de viitorul buget. Printre problemele pe care le-am discutat aş dori să vă amintesc pe cele legate de vaccinare, de evaluarea tehnologiilor medicale, probleme legate de controlul tutunului, precum şi alte care ţin de funcţionarea Ministerului Sănătăţii în relaţie cu Comisia Europeană. Aş dori să sublinez sprijinul pe care Comisarul mi l-a acordat, atât mie personal, cât şi ministerului în chestiunile majore cu care ne confruntăm. Am discutat cu comisarul despre acţiunile pe care România le-a avut pe Preşedinţie, respectiv Conferinţa pentru rezistenţa la antimicrobiene şi întâlnirea asistenţilor şi medicilor şefi din Statele Membre”, a declarat ministrul Sorina Pintea, citată într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, s-a discutat şi despre viitoarele acţiuni, respectiv întâlnirea informală a tuturor miniştrilor Sănătăţii din UE care va avea loc la Bucureşti în 14-15 aprilie, Forumul pe tema vaccinării organizat de MS, precum şi Formul pentru cancer.

”Comisarul este un bun cunoscător al realităţilor corecte din Sănătate şi soluţiile pe care le-am agreat de comun acord sunt convinsă că vor schimba în bine viaţa pacienţilor din România. De asemenea, comisarul ne-a încurajat să prezentăm realizările pe care România le-a avut în ultimul an referitor la chesituni legate de vaccinare, de cele referitoare la trasabilitatea medicamentelor-să ne amintim că din 9 februarie 2019, România are un sistem prin care urmăreşte trasabilitatea medicamentului, precum şi alte chesituni pe care le putem promova acum la nivel european”, a mai spus Sorina Pintea.

Comisarul European a încurajat România să continue dezvoltarea programelor începute pentru prevenţia unor boli cronice, în special pentru diferitele forme de cancer.

Vythenis Andiukaitis a fost primit şi de către preşedintele Klaus Iohannis.

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis, se află în vizită oficială la Bucureşti.

Marţi, el a participat la Global Forum on Human Rights and a Tobacco-free World, unde a susţinut un discurs despre controlul tutunului, dezvoltarea sustenabilă şi dreptul la sănătate.

Miercuri, comisarul european Vytenis Andriukaitis va participa la sesiunea de deschidere a celei de-a 4-a ediţii a conferinţei anuale cu tema controlul tutunului, organizată de Reţeaua europeană pentru prevenirea fumatului (ENSP) în parteneriat cu Societatea română de pneumologie (SRP).


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.