Deputatul Nicuşor Dan cere oficial Poliţiei Locale să explice în baza cărui document sau ordin are primarul general, Gabriela Firea, are "tratament preferenţial" în trafic. Solicitarea vine după ce Pro TV a difuzat un reportaj în care se arată cum Firea ajunge din Voluntari la biroul de la Primăria Capitalei, cu ajutorul poliţiştilor locali care îi facilitează trecerea prin trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deputatul Nicuşor Dan solicită oficial Poliţiei locale din Bucureşti şi Poliţiei locale din Voluntari să precizeze public în baza cărui document sau ordin agenţii de poliţie ai celor două instituţii asigură fluidizarea trecerii autoturismuluiîn care se află Primarul General Gabriela Firea prin intersecţiile din Bucureşti şi Voluntari, în drumul său de acasă către biroul din Primăria Capitalei", se arată într-un comunicat al deputatului.

Cererea sa vine după ce Pro TV a difuzat, în cadrul emisiunii "România, te iubesc!", un reportaj în care se arată cum Gabriela Firea reuşeşte să ajungă în doar 20 de minute la birou, cu ajutorul poliţiştilor locali din Voluntari şi Bucureşti care-i eliberează intersecţiile şi drumurile aglomerate. Filmarea difuzată la Pro TV a fost făcută într-o dimineaţă de luni, zi în care în mod constant traficul este un coşmar pentru bucureşteni.

"Cred că cetăţenii au dreptul să cunoască dacă acest tratament preferenţial de care care beneficiază Gabriela Firea în trafic este legal sau este rezultatul unui abuz. Sute de mii de maşini sunt blocate zilnic în traficul infernal din Bucureşti, iar cetăţenii care îşi plătesc regulat taxele şi impozitele locale nu au beneficiat de nicio îmbunătăţire a circulaţiei în oraş, în cei aproape trei ani de mandat ai Gabrielei Firea. Modul în care maşina în care se află Gabriela Firea beneficiază de fluidizarea traficului, cu sprijinul agenţilor Poliţiei locale, reprezintă o sfidare la adresa bucureştenilor care îşi doresc să nu mai petreacă ore întregi în drum spre birou sau spre casă. Să nu uităm că de când Gabriela Firea este Primar General, Bucureştiul a urcat în clasamentul oraşelor cu cel mai aglomerat trafic, afându-se în top 5 la nivel mondial", a declarat deputatul de Bucureşti Nicuşor Dan, citat în comunicat.

"Luni dimineaţă. Una dintre cele mai aglomerate perioade în trafic. Am încercat să vedem cum merge doamna primar Firea de la reşedinţa sa din Voluntari până la locul de muncă, la primărie. Poliţiştii comunitari din Voluntari şi-au aranjat uniformele şi şi-au ocupat locurile în intersecţie. Maşina neagră se strecoară cu uşurinţă prin intersecţiile oprite de poliţişti. Managementul traficului funcţionează şi la intrarea în Bucureşti, unde maşina primariţei este preluată de alte echipaje, care fluidizează traficul. Imediat după ce maşina doamnei primar trece, poliţiştii abandoneză intersecţiile, semn că misiunea s-a încheiat. De la Voluntari până în Bdul. Regina Elisabeta, sediul Primăriei, maşina a făcut 20 de minute. Pentru luni dimineaţă, este un timp record! Managementul traficului funcţionează!", conform stirileprotv.ro

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.