Sectorul de drum către situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia, care a fost închis după ce o porţiune s-a surpat în urma unor ploi, va fi redeschis circulaţiei rutiere, începând de miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Administraţiei Sarmizegetusa Regia, din judeţul Hunedoara, anunţă că va fi redeschisă circulaţia rutieră spre sit.

"Miercuri, 27 martie 2019, de la ora 8.00, sectorul de drum judeţean 705A cuprins între Remiza de la Grădiştea de Munte şi intrarea în situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia va fi redeschis circulaţiei rutiere”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Sarmizegetusa Regia.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au verificat modul în care au fost executate lucrările planificate după închiderea sectorului de drum afectat de fenomenele meteo.

"Este vorba în primul rând despre lucrări de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil pentru circulaţia rutieră din cauza ruperii acostamentului şi surpării terenului de susţinere a şoselei. Concomitent, firma care derulează contractul de lucrări şi servicii de întreţinere şi reparaţii pe acest drum a executat lucrări de curăţire a şanţurilor şi rigolelor şi de toaletare arbori”, mai arată sursa citată.

Tot în aceste zile, au fost executate lucrările de îndepărtare a materialului lemnos abandonat sau adus de viituri în albia pârâului de pe Valea Albă.

"Am spus că Sarmizegetusa Regia este prioritatea noastră şi am demonstrat că aşa este. Poate că unii au pus la îndoială utilitatea deplasărilor noastre în teren, dar realitatea arată că au avut efect şi că, în aceste zile, s-a lucrat neîntrerupt la repunerea în funcţiune a acestui drum. Îmi place când încep ceva, acea acţiune să fie dusă la bun sfârşit. Felicit firma care se ocupă de întreţinere, dar şi echipa de la Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice coordonată de Eugenia Zgăvîrdean şi Vladimir Brilinsky, pentru modul în care au lucrat”, a declarat administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, a declarat că măsura pentru închiderea drumului a fost luată pentru siguranţa turiştilor.

"Siguranţa turiştilor se află pe primul plan, din acest motiv am decis să închidem temporar acest sector de drum. Acum că principalele probleme au fost remediate, iar accesul turiştilor cu autovehiculele nu mai este pus în pericol, îi anunţăm pe hunedoreni şi pe toţi cei care vor să viziteze Sarmizegetusa Regia că ridicăm restricţia impusă pe ultimii patru kilometri. Drumul este accesibil până la parcare, inclusiv cu autocarele", a declarat domnul Mircea-Flaviu Bobora.

Lucrările de întreţinere a drumului vor continua pentru ca turiştii care vizitează Sarmizegetusa Regia să aibă condiţii optime pentru vizitarea cetăţilor dacice. De asemenea, în paralel, conducerea CJ Hunedoara continuă demersurile prin care vor fi impuse restricţii de tonaj pe DJ 705 A Costeşti-Sarmizegetusa Regia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.