Curtea de Conturi va începe săptămâna viitoare controlul la Televiziunea Română, a anunţat marţi Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, cel care a făcut solicitarea în acest sens în urmă cu o lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul şedinţei comisiei, Ştirbu a anunţat: „Ieri (luni, n.r.), a venit de la Curtea de Conturi că săptămâna viitoare va începe controlul la TVR”.

Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi miloace de informare în masă din Cameră, a solicitat pe 26 februarie Curţii de Conturi a României un audit public extern la Societatea Română de Televiziune pornind de la cheltuielile pentru festivalul Cerbul de Aur de anul trecut şi pentru remunerarea unora dintre colaboratori şi invitaţii permanenţi.

Ştirbu a luat această decizie după ce a făcut mai multe solicitări în baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public, iar SRTv nu a oferit nicio lămurire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.