Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu există în partidul pe care îl conduce discuţia ca România să se retragă din Parchetul European, dar crede că Dacian Cioloş ar fi putut să întrebe românii dacă doresc să adere la acesta, fiind ţări care nu au aderat. El spune că s-ar fi aşteptat ca procurorul european să fie desemnat în urma unor evaluări, nu să fie ales pe baza unor negocieri politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că sunt mulţi care îşi pun problema dacă se poate avea încredere în cel care va ajunge procuror european, acesta fiind desemnat în urma unor negocieri politice.

"După ce am văzut care va fi procedura prin care va fi desemnat viitorul procuror european, vă spun că, indiferent cine va ajunge, este o problemă, în urma unor negocieri politice, în urma unor discuţii. Eu m-aş fi aşteptat ca procurorul european să fie rezultat în urma unor evaluări, analize, concursuri, interviuri făcute de un grup de jurişti de renume din Europa dintre cei mai buni doritori din continent. Sunt mulţi care îşi pun problema dacă se poate avea încredere în cel care va ajunge procuror european, indiferent care ar fi acela, în urma unor negocieri pur politice. Şi atunci ce să facem? Luăm şi noi modelul, băgăm în Parlament procurorii şefi şi începem negocieri politice, partidul ăla îl ia pe ala, ălaltul îl ia pe celălalt?”, a declarat liderul PSD.

Întrebat dacă există discuţia ca România să se retragă din Parchetul European, Liviu Dragnea a răspuns: "Nu există această discuţie în Partidul Social Democrat din România. Dar domnul Cioloş Julien ar fi putut să întrebe atunci sau să dea drumul la o dezbatere publică, că tot îi place lui să mintă despre transparenţă, dacă românii vor să adere la asta, pentru că sunt ţări din Europa care nu au aderat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.