Rusia este pregătită de o îmbunătăţire a relaţiilor cu Statele Unite, însă Washingtonul are de făcut primul pas în acest sens, a anunţat Kremlinul după publicarea concluziilor anchetei ruse cu privire la o eventuală complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul special Robert Mueller, care a anchetat timp de aproape doi ani, nu a descoperit vreo probă a unei asemenea complicităţi în timpul campaniei în vederea alegerilor prezidenţiale americane din 2016, însă nu s-a pronunţat cu privire la o obstrucţionare a justiţiei de care este suspectat locatarul Casei Albe, potrivit sintezei raportului său pe care secretarul Bill Barr a trimis-o Congresului duminică.

”Găsirea unei pisici negre înt-o cameră pe întuneric nu este uşoară, mai ales când (pisica) nu există”, a comentat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Evocând o eventuală încălzire a relaţiilor bilaterale, el a reiterat că preşedintele rus Vladimir Putin s-a pronunţat în acest sens în mai multe rânduri.

”Ca atare, mingea este, fără îndoială, în terenul lor. Ea i-a fost pasată lui Trump la Helsinki”, a adăugat el, referindu-se la summitul din iulie 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.