Perioada primăverii, un nou început, reanimă peisajul gospodăriilor. Orice fermier ştie că începe şi timpul prielnic pentru a investi în sisteme, echipamente şi tot felul de produse menite să faciliteze managementul şi buna desfăşurare a unei ferme. Gardul electric este negreşit trecut pe lista de investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Controversa acestui tip de gard se referă la modul în care este folosit. Atenţie, un gard electric este strict utilizat pentru animale. Rolul său este de a proteja animalele de inamici externi, de animale sălbatice, securizând teritoriul. Îndeplineşte un dublu rol care aduce cu sine şi alte avantaje de care orice fermier trebuie să fie conştient.

Un gard clasic din lemn este cu mult mai greu de montat. Necesită şi multe materiale, întreţinere şi poate reinvestiţii destul de costisitoare. Aşadar, trecând de la stilul clasic al gardurilor, cele mai moderne propuneri se referă la gardul electric. Acesta se va achiziţiona în funcţie de scopul său, raportat la tipul de animale din fermă.

Ce face diferenţa între tipurile de gard electric se referă elementul cheie: un generator de impulsuri

Nu se va conecta mai mult de un generator de impulsuri la aceeaşi porţiune de gard. Acesta generează un impuls ce nu afectează animalul, ci mai degrabă descurajează, îi crează limitele şi acesta, în cele din urmă, dobândeşte ideea de perimetru. Animalele domestice sunt în siguranţă, cele sălbatice sunt ţinute la distanţă.

Alte avantaje:

  • Nu ocupă mult spaţiu şi protejează mediul pentru că instalarea sa nu este un proiect amplu. Astfel, devine ideal chiar şi în zonele unde sunt mulţi copaci sau canale de apă, ce de obicei încurcă la realizarea unor garduri.
  • Rezistenţă în timp. Astfel de garduri nu pot deservi drept zonă de sprijin pentru animale, deci pot rezista cu succes timp îndelungat.
  • Împrejmuiesc şi pot înlocui alte investiţii la capitolul siguranţă animală, spre exemplu în sisteme de supraveghere sau pază.
  • Un astfel de gard este de asemenea flexibil la amplasare, distanţa între fire, forma gardului putându-se modifica pentru a imprejmui suprafeţe diverse.

·      Se pot folosi pentru animale mici sau mari, de la oi la vaci, capre, chiar şi păsări.

Vor fi necesari şi izolatori gard electric

Un gard electric poate fi achiziţionat integral din magazinele de specialitate. Spre exemplu, Super Farm Land, supranumit şi magazinul fermierului, include la capitolul gard electric toată seria de accesorii, izolatori, atât cele pentru fir, cât şi cele pentru bandă sau sârmă, dar şi banda pentru gard electric.

Montajul se pot realiza de orice fermier cu puţin ajutor, astfel ȋncât se poate trece la lista de avantaje şi faptul că partea de costuri de instalare nu este un chin. Dacă ne raportăm la costuri, trebuie spus că mare parte din investiţia în gard electric înseamnă componenţele acestuia.

Cele mai populare alegeri

Gardul ales ţine cont de animalele pe care le protejează în perimetru. În funcţie de acestea se alege şi înălţimea gardului şi intensitatea impulsurilor, pentru că animalele cu blană au pielea mai protejată şi resimt mai puţin un impuls, faţă de cele fără blană.

Gardul electric pentru oi - aceste animale sunt printre cele mai greu de controlat. Tensiunea trebuie să fie de peste 4000 de volţi. Blana lor izolează foarte bine şi astfel oaia trebuie să resimtă impulsul. Trebuie să vă aşteptaţi ca oile să fie cele care au cele mai multe tentative de a se atinge de gard şi intră destul de greu în ritmul de alertă. Aşadar în cazul lor durata de viaţă a unui astfel de gard este mai scăzută. Totuşi rămâne o alegere bună şi eficientă.

Gard electric pentru cai - calul se învaţă cel mai repede, ţine minte experienţa şi nu se mai apropie curând de gard. Este recomandat ca primul fir să fie la 30 de cm faţă de sol. Poate fi un gard din 3 sau 5 fire, dar nu toate trebuie să fie electrice. Tensiunea necesară este de 2000 volţi.

Gardul electric în cazul vacilor - suficient poate fi un gard de 1, 2 fire. Dacă intenţia este şi de a proteja animalele domestice de cele nepoftite, sălbatice, gardul ar trebui să aibă o înălţime de 1,25 m, cu 5 sau chiar 6 rânduri de fire. În ceea ce priveşte tensiunea gardului, este suficientă cea de maxim 3000 de volţi.  

Înainte de achiziţie consultanţi specialiştii în materie de astfel de produse. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.