Britanicii este necesar să găsească un mijloc prin care să părăsească Uniunea Europeană (UE) înmod ordonat, în loc să caute să o oblige să demisioneze pe şefa Guvernului Theresa May, a apreciat duminică ministrul britanic al Finanţelor Philip Hammond, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de postul Sky News în legătură cu informaţii de presă cu privire la eforturi pe care le-ar depune anumiţi miniştri cu scopul de a o îndepărta pe Theresa May, Hammond a răspuns că ”nu, eu nu cred deloc că este cazul”.

”Schimbarea şefului Guvernului nu ne-ar ajuta”, a subliniat el.

Şeful serviciului politic de la The Sunday Times a declarat sâmbătă că 11 membri ai Guvernului britanic vor să obţină demisia Theresei May.

”O frondă guvernamentală în toată regula este în curs în această seară pentru a o destitui pe Theresa May”, declara Tim Shipman.

”Sfârşitul este aproape. Ea va pleca în zece zile”, adăuga el, citând un ministru căruia nu i-a dezvăluit identitatea..

David Lidington, numărul doi în Gvern, ar putea să asigure interimatul, însă numele lui Michael Gove şi Jeremy Hunt, miniştrii Mediului şi Afacerilor Externe sunt, de asemenea, citate a declarat Tim Shipman.

Însă Lidington a declarat duminică că nu doreşte să-i succeadă Theresei May şi că nu are timp să se dedea unor comploturi.

Hammond s-a declarat ”realist”. ”Se poate să nu avem o majoritate care să susţină acordul (Brexitului) al premierului, iar dacă aşa stau lucrurile, Parlamentul ar trebui să spună nu doar ceea ce nu vrea, ci şi ceea ce vrea”, a subliniat el.

Şefa Guvernului scoţian, Nicola Sturgeon, conducătoatrea Partidului Naţional Scoţian (SNP), a apreciat că, în ceea ce priveşte Brexitul, Theresa May constituie în ochii săi o parte a problemei actuale.

Ministrul Brexitului Steve Barclay apreciază că dacă Parlamentul preia controlul agendei retragerii britanice în zilele următoare, ţara ar putea să se îndrepte către noi alegeri legislative.

”Până la urmă, concluzia logică, riscul unor alegeri legislative creşte, pentru că am putea să avem o situaţie în care Parlamentul spune Executivului ce să facă, ceea ce este contrar lucrului pentru care a fost ales”, a apreciat ministrul la BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.