Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, vineri, că dreptul presei de a se informa şi de a informa nu poate fi restricţionat şi l-a somat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să renunţe ”la ideea aberantă” de a restricţiona accesul presei în instituţia publică pe care o conduce.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PNL îl somează pe ministrul justiţiei să renunţe la ideea aberantă de a restricţiona accesul presei în instituţia publică pe care o conduce! Tudorel Toader ne convinge din nou (deşi chiar nu mai era necesar) că statul de drept este pentru el doar o noţiune de manual, pe care este incapabil să o respecte şi să o aplice. Exact aşa s-au instalat dictaturile în secolul trecut: cu izolarea presei incomode, sancţionarea şi controlul societăţii civile, instalarea cenzurii şi apoi modificarea Legilor în interesul unor politicieni”,  a scris, vineri, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta afirmă că ”dreptul presei de a se informa şi de a informa nu poate fi restricţionat”.

”Dincolo de apucăturile staliniste ale acestui ministru emblematic pentru PSD, ne întrebăm ce ascunde de fapt Tudorel Toader de ochii presei ”incomode”? Care parte din activitatea Ministerului de Justiţiei trebuie ţinută la secret? Poate un pachet de ordonanţe pentru liniştea colegilor de partid certaţi cu legea?”, a mai scris Turcan.

Ministerul Justiţiei a refuzat reacreditarea pentru 2019 a jurnaliştilor Ovidiu Oanţă de la Pro Tv şi Ionela Arcanu de la Realitatea TV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.