Ministerul Justiţiei a respins acreditarea pe 2019 pentru Ionela Arcanu de la Realitatea TV, a anunţat vineri jurnalista pe contul ei de Facebook, după ce Ovidiu Oanţă de la Pro TV a semnalat acelaşi lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arcanu a scris: „Am primit interzis la Ministerul Justiţiei, anul acesta. Aveţi mai jos «explicaţia» lui Tudorel Toader”.

Mesajul primit din partea ministerului a fost acelaşi ca în cazul jurnalistului Pro TV: „Solicitarea dumneavoastră de acreditare a fost respinsă, în conformitate cu art. 18 alin. 3 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public”.

Punctul articolului 18 prevede: „Autorităţile publice pot refuza acordarea acreditării sau pot retrage acreditarea unui ziarist numai pentru fapte care împiedică desfăşurarea normală a activităţii autorităţii publice şi care nu privesc opiniile exprimate în presă de respectivul ziarist, în condiţiile şi în limitele legii”.

Pe 4 martie, Tudorel Toader i-a avertizat pe jurnaliştii care au încercat să îi pună întrebări: „Vă promit următorul lucru: am solicitările de reacreditare, în măsura în care nu daţi curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi acţiona în consecinţă. Vă rog, aşadar, să respectaţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.