Zece vietnamezi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră bihoreni în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge în Germania, ei fiind ajutaţi de patru călăuze din Slovacia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui cmunicat de presă transmis vineri, poliţiştii de frontieră din judeţul Bihor au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Tămăşeu, două autoturisme marca Skoda şi Seat, conduse de doi cetăţeni slovaci, unul din ei fiind însoţit de un conaţional. Ambele autoturisme erau înmatriculate în Slovacia.

“În urma controlului autoturismelor, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe bagaje, care nu aparţineau şoferilor, aspect ce a trezit suspiciuni cu privire la numărul persoanelor transportate. Imediat, s-a procedat la verificarea zonei de competenţă a localităţii Tămăşeu, ocazie cu care au fost descoperiţi, la aproximativ 10 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, 11 cetăţeni străini”, se arată în comunicat.

Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt 10 cetăţeni vietnamezi, având vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani şi un cetăţean slovac, în vârstă de 26 de ani.

Oamenii legii au stabilit că cetăţenii vietnamezi au intrat legal în Romania în baza unor vize valabile, iar pentru că le expira perioada de şedere în ţara noastră au hotărât să încerce să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Germania. Astfel după ce au fost transportaţi în apropierea frontierei de stat cu cele două autoturisme, un cetăţean slovac urma să-i sprijine pe cei 10 cetăţeni din Vietnam ca să treacă ilegal graniţa, pe jos, în Ungaria.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cei 10 cetăţeni străini, respectiv trafic de migranţi de către cei patru cetăţeni slovaci, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.