Uniunea Europeană este de acord cu amânarea Brexitului doar până pe 22 mai, cu o zi înaintea alegerilor europarlamentare şi doar dacă acordul premierului britanic Theresa May va fi aprobat de parlamentul britanic, se arată în concluziile preliminare ale Consiliului European, obţinute de Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În concluzii, Consiliul propune ca 22 mai să fie termenul limită pentru ieşirea Marii Britanii din UE, cu o zi înainte de alegerile europarlamentare, respingând astfel propunerea lui May privind data de 30 iunie.
 
„Consiliul European se angajează să cadă de acord, înainte de 29 martie, privind o amânare până pe 22 mai 2019, dacă acordul retragerii va fi aprobat săptămâna viitoare. Având în vedere că Marea Britanie nu doreşte să participe la alegerile europarlamentare, nu este posibilă o amânare după această dată”, se arată în concluzii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.