Companiile de ridesharing Uber şi Taxify (Bolt) au anunţat, joi, că cer Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban, în condiţiile în care industria serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) au organizat, în ultima perioadă, proteste în Bucureşti, reclamând că mult aşteptatele Ordonanţe de Urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare.

Joi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că autorităţile nu vor să interzică activitatea firmelor precum Uber şi Clever, ci vor ca toată lumea să urmeze acceaşi legislaţie. "Noi nu avem nicio problemă cu Uber şi cu Clever, noi dăm o ordonanţă care să combată pirateria", a spus el.

Tot joi, Uber şi Taxify (Bolt) au anunţat că cer Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă.

”Apreciem deschiderea Guvernului la dialog şi îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislaţiei de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie reglementate şi nu interzise. Până când vom avea şi în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor ţări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori şi a zecilor de mii de şoferi care folosesc platformele noastre pentru a-şi câştiga existenţa”, se arată în comunicat.

Cele două companii au amintit că peste 2 milioane de oameni din România folosesc în mod activ Uber, Taxify sau alte aplicaţii similare, iar 1 din 10 români folosesc şi apreciază aceste servicii pentru că sunt accesibile, sigure, de calitate şi de încredere.

”Până acum, această nouă industrie a serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală, în doar câţiva ani. În acelaşi timp, am contribuit la crearea şi menţinerea a zeci de mii de locuri de munca care aduc noi taxe la bugetele publice. Potenţialul este unul considerabil, iar angajamentul nostru comun este să investim în continuare în dezvoltarea acestei industrii în România. Ne dorim să lucrăm cu autorităţile pentru a ajuta la eficientizarea transportului urban, reducerea poluării şi rezolvarea crizei parcărilor din marile oraşe”, se arată în comunicat.

Cele două companii au subliniat că împărtăşesc părerea industriei de taxi că este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ, dar consideră că aceste schimbări trebuie să favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.