Artistul britanic grime Stormzy va juca un rol episodic în adaptarea BBC după romanul „Noughts + Crosses” al lui Malorie Blackman, apărut în 2001.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Să fie implicat în acest proiect este, pentru Stormzy - pe numele său real Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr. - „un vis devenit realitate”.

El va interpreta rolul unui editor de ziar. Filmările pentru această producţie au început în Africa de Sud.

Acţiunea cărţii ese plasată într-o lume divizată pe rase, unde oamenii de culoare („Crosses”, plusuri, n.r.) conduc, iar albii („Noughts”, nuli, n.r.) sunt clasa de jos.

Povestea are în centru doi tineri care se iubesc: Sephy, care este Cross, şi Callum, un Nought. Cartea a fost un succes şi a primit câteva premii. Este prima dintr-o serie de patru, iar a cincea urmează să apară vara aceasta.

Stormzy a spus că este un mare admirator al cărţilor lui Malorie Blackman li a precizat că „Noughts + Crosses” este un „show important”.

Serialul va avea şase episoade.

Artistul, născut în Croydon, şi-a lansat anul trecut o carte pe care a scris-o împreună cu Jude Yawson. El a făcut şi un parteneriat cu Penguin Random House pentru a crea #MerkyBooks, divizie care să sprijine tinerii autori.

Malorie Blackman, decorată cu însemnele Ordinului Imperiului Britanic, este cunoscută pentru scrierile pentru copii şi tineri, pentru seria de romane începută în 2001, pentru povestiri, dar şi pentru că a scris scenariul pentru o parte din noul sezon al serialului „Doctor Who”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.