Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat, joi, că promisiunile făcute de firmele de construcţii care încheie contracte pentru infrastructură "se finalizează de obicei în claim-uri", explicând că acest termen înseamnă "bani nemunciţi", că "unele firme vin şi, în loc să se mobilizeze conform anexelor şi promisiunilor pe care şi le-au luat în contracte, încep şi studiază câteva clauze din contract şi vin să facă tot felul de claim-uri". În acest context, Cuc a spus că va fi "drastic" cu antreprenorii care "nu se mobilizează corespunzător".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu mai stau să aştept promisiuni. Am văzut unde duc aceste promisiuni; de obicei ele de finalizează în unele claim-uri şi, ca înţeleagă toată lumea ce înseamnă claim, că îmi spuneau unii «dom-le, nu mai folosi termenul claim că nu înţeleg mulţi ce înseamnă». Sunt bani nemunciţi, din punctul meu de vedere. Unele firme vin şi, în loc să se mobilizeze conform anexelor şi promisiunilor pe care şi le-au luat în contracte, încep şi studiază câteva clauze din contract şi vin să facă tot felul de claim-uri. Şi dacă avem un sit arheologic descoperit, nu-l avem pe tot lotul de autostradă, îl avem pe o porţiune foarte mică, deci se poate lucra, asta nu înseamnă că se impietează lucrările în vreun fel sau nu pot avansa", a afirmat Răzvan Cuc, joi, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a anunţat că fi "foarte drastic atât cu cei din CNAIR care blochează plăţile dacă este cazul", cât şi cu antreprenorii "care nu-şi fac treaba şi nu se mobilizează corespunzător".

Cuc a precizat că nu va mai face vizite anunţate pe şantierele de autostrăzi şi că va merge "pe nepusă masă" să vadă cum îşi respectă antreprenorii contractele.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.