Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat, miercuri, că nu renunţă la protestul anunţat pentru joi, 21 martie, care va avea loc în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de transportatori au participat, miercuri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, la un protest organizat de Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT). Transportatorii reclamă că mult aşteptatele Ordonanţe de Urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare.

Preşedinte FORT, Augustin Hagiu, a declarat că transportatorii au primit angajamentul din partea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, că problemele pe care le ridică vor fi rezolvate, unele dintre ele chiar în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare.

În schimb, COTAR a anunţat, miercuri, că nu renunţă la protestul de joi.

"Indiferent ce a anunţat Guvernul, în urma protestului organizat astăzi, noi vom ieşi în stradă mâine, cu cele 5.000 de maşini din toată ţara, pentru a arăta Guvernului că nu ne mai lăsăm păcăliţi. Aceeaşi promisiune ne-a mai stopat acţiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis, cu eliminarea sintagmei "în mod repetat", cu trecerea activitatii de ”rent a car” la Ministerul Transporturilor , nu renunţăm la programul de proteste anunţat", a precizat preşedinte COTAR, Vasile Ştefănescu.

El a anunţat că, din faţa Guvernului până la Casa Presei, va fi formată o coloană de autovehicule.

”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare. COTAR cere Guvernnului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licenţă şi fără autorizaţie, nu sunt altceva decât falşi transportatori de persoane”, a mai spus Ştefănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.