Europarlamentarul Cristian Preda (PLUS) susţine că, zicând că e „aproape hotărât“ să organizeze pe 26 mai referendumul mult promis, preşedintele Klaus Iohannis vrea să-i oblige pe adversari să spună cum anume vor căuta să împiedice votarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Zicând că e «aproape hotărât» să organizeze pe 26 mai referendumul mult promis, preşedintele vrea să-i oblige pe adversari să spună cum anume vor căuta să împiedice votarea”, scrie Cristian Preda pe contul său de Facebook.

Eurodeputatul menţionează că, în 2007, într-o situaţie similară, Călin Popescu Tăriceanu, premier la vremea aceea, a organizat secţii distincte de vot pentru europene şi, respectiv, pentru referendumul despre scrutinul în două tururi.

„De data asta, sunt de acord cu atitudinea prudentă a preşedintelui. Obiectivul nr. 1 e ca pragul de participare să fie trecut”, precizează Cristian Preda.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este „aproape hotărât” să convoace referendum în ziua alegerilor europarlamentare, 26 mai, spunând că este „aproape hotărât”, pentru că este nevoie de o analiză profundă, care la Cotroceni a început.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.