O grupare de traficanţi de droguri a fost destructurată de poliţiştii şi procurorii DIICOT din Buzău, în urma a aproape 30 de percheziţii desfăşurate în patru judeţe. Un număr de 24 de persoane au fost duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, au făcut 28 de percheziţii domiciliare, în patru judeţe, la persoane bănuite de trafic de droguri.

Acţiunea a vizat 24 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 de ani, din judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi şi Iaşi, membri ai unei grupări specializate în traficul de droguri şi substanţe psihoactive, pe numele cărora au fost emise şi puse în executare 24 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2018 - martie 2019, 13 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani, din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, ar fi intrat în legătură cu alţi opt tineri, din judeţul Vrancea, în vederea procurării şi comercializării de droguri de risc şi substanţe psihoactive.

În urma investigaţiilor a reieşit că cele opt persoane din judeţul Vrancea ar fi constituit, împreună cu cei 13 tineri din Râmnicu Sărat, o grupare infracţională organizată, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite. 

Din verificările făcute de poliţişti a rezultat că gruparea infracţională ar fi achiziţionat marfa de la alţi trei tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani, din Iaşi, respectiv Galaţi.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe pliculeţe conţinând o substanţă albă, pulverulentă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, materie vegetală în formă vrac, cannabis şi aproximativ 1.400 de lei.

La sediul DIICOT- B.T. Buzău au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 24 de persoane, potrivit DIICOT.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor DIICOT - B.T. Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic şi deţinere de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi constituirea unui grup infracţional organizat. La finalizarea acestora, vor fi propuse măsuri legale faţă de persoanele în cauză.

La acţiunea de marţi au participat şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Galaţi, Iaşi, Vrancea şi Dâmboviţa, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău, precum şi jandarmi din Ploieşti şi Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.