Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, luni, că UMB Spedition a reluat lucrările la centura Bacăului, lucrări întrerupte sâmbătă seara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, PSD a anunţat că "Autostrada Moldovei începe azi!", în ziua în care a avut loc protestul "România vrea autostrăzi".

"Autostrada Moldovei începe azi! Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanţare asigurată", a scris, vineri, PSD.

Luni, CNAIR a reacţionat ”deoarece în spaţiul public sunt vehiculate în continuare informaţii false privind lipsa mobilizării pe santierul Variantei Ocolitoare Bacău, ne vedem nevoiţi să precizăm din nou că Spedition UMB are pe acest santier peste 100 de utilaje, încă din data de 8 martie 2019, când au început lucrările”.

CNAIR a anunţat că firma a accelerat procesul de proiectare şi a finalizat proiectul tehnic după trei luni de la semnarea contractului, ceea ce a permis începerea lucrărilor în şantier mai devreme decât era prevazut în contractul semnat cu CNAIR la sfârşitul anului trecut.

”Până la ora actuală, după doar două săptămâni, progresul fizic al lucrărilor a depăşit 10 procente. Spedition UMB are o îndelungată experienţă în domeniu şi a demonstrat de nenumarate ori seriozitatea şi capacitatea constructorilor români de a executa lucrări de cea mai bună calitate”, se arată în comunicat.

CNAIR a precizat că, în 15 martie, la momentul vizitei în şantier a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, muncitorii şi utilejele constructorului se aflau la lucru.

”Printre acestea se numără şi foreze pentru coloane, care necesită un timp mai îndelungat de montare şi de demontare. În plus, reprezentanţii Regionalei Iaşi a CNAIR , care au monitorizat şantierul şi după încheiertea vizitei au raportat că atât utilajele cât şi muncitorii au continuat activitatea la punctele de lucru până sâmbătă seara”, se arată în comunicat.

De altfel, Spedition UMB a transmis, duminică, la solicitarea CNAIR, un punct de vedere în care precizează că are suficiente utilaje şi muncitori în şantier, încă de la începerea lucrărilor, şi nu a făcut eforturi suplimentare pentru a pregăti vizita ministrului Transporturilor Răzvan Cuc.

”În punctul de vedere transmis, Spedition UMB atrage însă atenţia că potrivit programului de lucru, activitatea în şantier se desfăşoară de luni până sâmbătă, la toate punctele de lucru stabilite, iar utilajele sunt garate seara în puncte special amenajate pentru a fi păzite pe timpul nopţii”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.