Presupusul autor al atacului armat de la Christchurch a cumpărat armele pe care le-a folosit vineri în atacul la două moschei de pe site-ul unui magazin, a declarat luni proprietarul magazinului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am informat poliţia că Gun City a vândut presupusului atacator patru arme de foc de categoria A şi muniţie”, a declarat pentru presă David Tipple.

 

”Toate vânzările Gun City către acest individ au urmat procesul de comandă online prin corespondenţă, verificat de poliţie”, a precizat el.

Cincizeci de persoane au fost ucise vineri, în atacul armat la două moschei în Christchurch.

Presupusul autor al atacului, Brenton Harrison Tarrant, un cetăţean australian şi activist de extremă dreapta, în vârstă de 28 de ani, a fost inculpat de aceste crime şi urmează să fie ţinut în detenţie până la compariţia sa în faţa Înaltei Curţi, al 5 aprilie.

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a promis sâmbătă că Noua Zeelandă îşi va reforma legislaţia cu privire la controlul armelor de foc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.