Forţele Democrate Siriene (FDS) au informat că peste 60.000 de persoane, majoritatea civili, au părăsit ultima enclavă a ISIS în estul Siriei de când a început ultimul atac al alianţei internaţionale acum două luni, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Kino Gabriel, purtătorul de cuvânt al FDS, a declarat că 29.600 de persoane, majoritatea dintre ei fiind familiile luptătorilor ISIS, s-au predat de când forţele susţinute de SUA conduse de miliţia kurdă YPG au atacat Baghouz.
 
Printre ei se află şi 5.000 de militanţi ISIS.
 
Alţi 34.000 de civili au fost evacuaţi din Baghouz, ultima regiune care este controlată de ISIS, a informat Gabriel.
 
Foştii localnici din regiune susţin că mulţi dintre civilii care au părăsit Baghouz în ultimele săptămâni sunt irakieni suniţi care au legături cu cei de pe cealaltă parte a graniţei în Deir al-Zor.
 
Un alt putător de cuvânt al FDS, Mustafa Bali, a declarat pentru Reuters că doar în jur de 100 de militanţi şi familiile lor s-au predat peste noapte în locul în care insurgenţii au coordonat o ultimă apărare.
 
„Ne aşteptam să se predea un număr mai mare de terorişti însă doar un grup mic a venit”, a afirmat Bali.
 
Bombardamentul asupra Baghouz, alături de raidurile aeriene, a fost reluat duminică după-amiaza, fumul cuprinzând enclava, conform unui jurnalist Reuters.
 
FDS a informat că 1.306 „terorişti” au fost ucişi iar de cealaltă parte numărul deceselor membrilor FDS a fost de 82.
 
FDS susţine că alţi 520 de militanţi au fost capturaţi în operaţiunile speciale desfăşurate în ultimul bastion al ISIS – câteva sate înconjurate de ferme unde jihadiştii şi susţinătorii lor s-au retras.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.