Papa Francisc s-a declarat vineri ”foarte întristat” de ”actele de violenţă nebuneşti” contra a două moschei în Noua Zeelandă, exprimându-şi ”solidaritatea” cu comunitatea musulmană din ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Papa Francisc este foarte întristat să afle despre răniri şi morţi provocate de acte de violenţă nebunească împotriva a două moschei la Christchurch şi îi asigură pe toţi neozeelandezii, dar mai ales comunitatea musulmană, de solidaritatea sa în faţa acestor atacuri”, se arată într-o telegramă semnată de către numărul doi la Vatican, cardinalul Pietro Parolin. 

"Sanctitatea Sa se roagă pentru însănătoşirea răniţilor, alinarea celor care plâng dispariţia celor dragi şi pentru toţi cei afectaţi de această tragedie”, se arată în telegramă.

Cel puţin 49 de persoane au fost ucise vineri, iar alte cel puţin 20 au fost rănite grav în atacuri la două moschei, la Christchurch, în Noua Zeelandă.

Martori au declarat că credincioşi au fost împuşcaţi cu arma aţintită la cap.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.