Lucrări de artă contemporană din colecţia lui George Michael au fost vândute, joi seară, la Christie's, pentru 9,3 milioane de lire sterline, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între obiectele de artă scoase la licitaţie şi adjudecate la Londra s-au numărat unele create de Tracey Emin şi Damien Hirst. Banii obţinuţi în urma licitaţiei vor fi donaţi acţiunilor caritabile pe care le susţinea starul pop.

Cel mai mare preţ a fost obţinut pentru lucrarea lui Hirst „The Incomplete Truth” (2006), realizată pe sticlă, cu aluminiu pictat şi silicon, cu un porumbel conservat în formaldehidă, având dimensiuni de 2220 x 1760 x 740 mm. Ea a fost vândută pentru 911.250 de lire sterline.

O altă lucrare a lui Hirst, „Saint Sebastian, Exquisite Pain”, o reprezentare a morţii martirului creştin, a fost vândută pentru 875.250 de lire sterline.

Pictura „Songbird” (1982) a lui Bridget Riley, prima lucrare importantă cumpărată de George Michael, a fost adjudecată contra sumei de 791.250 de lire sterline, iar „Hurricane” (2007), semnată de Emin, a fost vândută pentru 431.250 de lire sterline.

Au mai fost vândute trei lucrări ale lui Michael Craig-Martin, care fac referire la arestarea lui George Michael din 1998, după ce a fost suprins întreţinând relaţii sexuale într-o toaletă publică. „Untitled (SEX)”, „Untitled (GOD)” şi „Handcuffs” au obţinut 125.000, 40.000, respectiv 112.500 de lire sterline.

O gorilă din bronz, în mărime naturală, realizată de Angus Fairhurst, care era amplasată în grădina lui George Michael a fost adjudecată contra sumei de 118.750 de lire sterline.

Potrivit lui Cristian Albu, reprezentant al Christie's, perioada în care Michael a cumpărat cele mai multe opere de artă a fost 2004 - 2009.

Christie's a remarcat faptul că fiecare lot vândut joi se datorează „ochiului format al lui George Michael pentru arta contemporană”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.