Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localităţi din 19 judeţe, cu un număr de 993 de focare. În alte 3 judeţe există doar cazuri la mistreţi, a transmis, vineri, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANSVSA, vineri, PPA evoluează în 258 de localităţi din 19 judeţe, cu un număr de 993 de focare, iar în alte 3 judeţe există doar cazuri la mistreţi.

”În total au fost eliminaţi 365.412 porci afectaţi de boală şi există 1.198 cazuri la mistreţi. În total au fost stinse 234 de focare”, a transmis ANSVSA. 

Sursa citată a precizat că au fost despăgubiţi 8.558 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 251.346.210 de lei.

Prezenţa virusului PPA în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare.

Evoluţia bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană. Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.