Liderul Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie britanică, a înemnat-o joi seara pe Theresa May, şefa Guvernului conservator, să accepte că acordul său al divorţului şi Brexitul său fără acord ”nu mai sunt opţiuni viabile”, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El i-a cerut totodată conducătoarei conservatoare să prezinte acte legislative în vederea modificării datei Brexitului.

Partidul Laburist are un plan în vederea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), a declarat Corbyn, care şi-a reiterat susţinerea faţă de o consultare populară pe această temă, ”nu cu scopul de a marca puncte politice, ci ca o opţiune realistă în vederea ieşirii din impasul” actual.

Formaţiunea de opoziţie s-a abţinut, anterior, la un vot în vederea organizării unui referendum - subliniind că o nouă consultare nu este oportună, pentru moment.

Deputaţii britanici au adoptat joi seara o moţiune a Guvernului care prevede o amânare a Brexitului şi un nou vot asupra acordului retragerii din Uniunea Europeană, negociat de către Theresa May cu Bruxellesul, oferindu-i astfel premierului o gură de aer, scrie AFP.

Cu 15 zile înaintea datei prevăzute a Brexitului, deputaţii au decis să-l amâne - cu 412 la 202 voturi.

Moţiunea prevede o amânare scurtă, până la 30 iunie, în cazul în care deputaţii aprobă până la 20 martie acordul retragerii din UE al Theresei May, pe care l-au respins deja în două rânduri.

În cazul în care acordul va fi respins din nou, a treia oară, amânarea urmează să depăşească data de 30 iunie şi implică organizarea unor alegeri europene, prevăzute în mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.