Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine că protestul de joi al liberalilor împotriva poluării din oraş reprezintă ”un circ şi un spectacol grotesc” şi îi acuză pe liberali că au adoptat metodele politice ale lui Liviu Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica afirmă, într-un comunicat, că liderii ieşeni ai PNL ”se află într-o alianţă toxică şi perversă cu PSDragnea” şi că încearcă să înşele opinia publică şi ”să compromită munca cinstită şi susţinută de îmbunătăţire a vieţii ieşenilor”.

”Este revoltător cum un politruc ca Marius Bodea (liderul filialei municipale PNL Iaşi – n.r.), care a adoptat metodele politice ale lui Dragnea, are tupeul să transforme centrul oraşului nostru în circ, un spectacol cu atât mai grotesc cu cât printre măscăricii cu pancarte se aflau şi aceia care au votat în Consiliul Local împotriva construirii Spitalului Regional de Urgenţă în municipiul Iaşi, ca şi împotriva programului de modernizare a transportului public”, afirmă primarul Mihai Chirica.

Totodată, edilul ieşean consideră că liberalii ignoră cauzele poluării oraşului, respectiv lipsa şoselei de centură, relieful specific al oraşului, numărul enorm de maşini uzate şi poluante, precum şI centralele individuale şi de apartament.
Mihai Chirica susţine că a iniţiat deja măsuri pentru combaterea poluării în Iaşi, printre care cumpărarea a 100 de autobuze Euro 6, achiziţia 32 de tramvaie noi şi 44 autobuze electrice, modernizarea cu fonduri europene a sistemului centralizat de încălzire ca alternativă la centralele de apartament şi achiziţionarea de utilaje performante de către societatea care se ocupă cu salubrizarea în Iaşi.

Mai mulţi membri ai PNL Iaşi au protestat, joi, în faţa Primăriei, purtând măşti chirurgicale, întrucât sunt nemulţumiţi de nivelul ridicat al poluării din oraş, dar şi de lipsa de implicare a municipalităţii.

Liberalii ieşeni acuză dezinteresul Primăriei faţă de problema poluării şi spun că, în loc să vină cu soluţii, primarul Mihai Chirica tratează subiectul în "zeflemea".

"Iaşul a ajuns cel mai poluat oraş din România şi unul dintre cele mai poluate oraşe ale Europei. Primarul Mihai Chirica răspunde în zeflemea, spunând că Iaşiul este poluat din cauza maşinilor second-hand, dar şi din cauza lui Dragnea. Suntem pe locul 11 în ţară ca număr de maşini, deci nu aceasta este problema. Nu Dragnea este primarul Iaşiului, ci Mihai Chirica. Vina lui Dragnea este că l-a susţinut pe Chirica la primărie în 2016", a afirmat liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea.

Totodată, Bodea a anunţat că îl va da în judecată pe edilul Mihai Chirica, pentru faptul că "ieşenii sunt otrăviţi zi de zi în propriul oraş".

Participanţii la protest au purtat măşti chirurgicale şi aveau în mâini coli de hârtie pe care se putea citi, printre altele, "Fără blocuri între case", "Vrem autobuze electrice", "Fără poluare" şi "Nu mai distrugeţi spaţiile verzi".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.