Omul de afaceri slovac Marian Kocner a fost inculpat sub acuzaţia că a ordonat uciderea jurnalistului slovac de investigaţie Jan Kuciak în februarie 2018, a anunţat joi un procuror, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La 8 martie, parchetul l-a inculpat pe Marian K. pentru că a ordonat uciderea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak”, a declarat un procuror a cărui identitate nu a fost divulgată din motive de securitate.

”Munca jurnalistică a victimei a fost mobilul crimei. Anchetatorul îşi bazează acuzaţia pe o probă obiectivă, care nu poate fi, pentru moment, divulgată”, a adăugat procurorul.

”Noi nu am găsit încă arma crimei, însă ştim, cu probe în susţinere, despre ce fel de armă a fost vorba. Pot să vă spun doar că era vorba despre o armă şi de muniţie modificate”, a mai declarat procurorul.

Jan Kuciak şi partenera sa Martina Kusnirova au fost ucişi acasă, la 21 februarie 2018.

Tânărul jurnalist se pregătea să facă publică o anchetă jurnalistică cu privire la presupuse legături între politicieni slovaci şi mafia italiană, dar şi cu privire la fraude vizând fonduri agricole europene.

Asasinarea jurnalistului şi ancheta sa, publicată postum au condus la manifestaţii de stradă în întreaga slovacie şi l-au determinat pe Robert Fico să demisioneze din funcţia de premier. El a fost înlocuit în post de către Peter Pellegrini.

În articolele sale, Jan Kuciak a scris de asemenea despre afaceri ale lui Marian Kocner, un miliardar în vârstă de 55 de ani.

Alte patru persoane implicate în asasinat au fost deja inculpate anul trecut, între care şi o fostă interpretă a lui Kocner.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.