Un medic primar ORL de la Spitalul Militar "Dr. Carol Davila” din Bucureşti a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi instigare la dare de mită, el fiind acuzat că i-a cerut unei paciente mai mulţi bani decât suma oferită de aceasta pentru o operaţie, solicitându-i totodată să îi dea bani şi medicului anestezist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii militari din cadrul DNA - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Radu Viorel Vrăcioiu, la data faptelor medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila” din Bucureşti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel. El a fost trrimis în judecată pentru luare de mită (două fapte) şi instigare la dare de mită.

Totodată, a fost deferită justiţiei, în stare de libertate, Simona Gavriluţ, pentru dare de mită.

În rechizitoriu, procurorii militari arată că, în 29 noiembrie 2018, Vrăcioiu, în calitatea menţionată, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 de lei, în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unei paciente (soţia martorului), el fiind prins în flagrant.

Anterior, în 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operaţiei, medicul i-a reproşat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 de lei pe care aceasta intenţiona să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii.

În aceeaşi zi, inculpatul a determinat-o pe pacientă să-i ofere şi medicului anestezist suma de 150 de lei, lucru pe care aceasta l-a şi făcut.

"A intrat în salon şi deoarece nu-i ajungeau banii a împrumutat de la o colegă de salon 100 de lei, după care a remis întreaga sumă cerută medicului Vrăcioiu Radu Viorel pentru a fi înmânată mai departe destinatarului. Nu s-a putut stabili dacă cei 150 de lei au ajuns într-un final la medicul anestezist", arată DNA.

În 28 noiembrie 2018, în aceeaşi calitate şi pentru o intervenţie medicală asemănătoare, Vrăcioiu a primit de la inculpata Simona Gavriluţ suma de 500 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a fi înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.