Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că organizarea simultană a unui referendum şi a unor alegeri constituie o problemă politică, "pentru că este incorect să foloseşti o temă de referendum pentru a influenţa alegerile".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Organizarea simultană a referendumului şi a altor alegeri, aici nu e o problemă în principal de constituţionalitate, e o problemă politică pentru că este incorect să foloseşti o temă de referendum pentru a influenţa alegerile. Aceasta e o poziţie veche pe care am avut-o, nu e bine să amestecăm subiectele între ele. Alegerile trebuie să rămână ca atare. Cine are de organizat refendum îşi alege o altă dată", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, la Digi 24.
 
Preşedintele Senatului a afirmat, de asemenea, că "trebuie găsite date complet separate pentru a nu bruia subiectul principal" şi că alegerile pentru Parlamentul European "nu trebuie bruiate cu altceva".
 
Curtea Constituţională a admis, miercuri, o sesizare a preşedintelui Klaus Iohannis şi a decis că interzicerea organizării unui referendum în ziua alegerilor europarlamentare este neconstituţională.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.