Vicepremierul italian de extremă dreapta Matteo Salvini a anunţat în glumă, miercuri, că discută cu Franţa pentru ca Italia să ”reia” extrem de celebrul tablou Gioconda al lui Leonardo da Vinci, expus la Luvru, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anunţ că suntem pe cale să lucrăm cu ambasadorul francez pentru a relua Gioconda”, a declarat Salvini într-o conferinţă de presă despre evenimente cu privire la marcarea a 500 de ani de la moartea lui da Vinci (1452-1519).

”Ar fi mai comod pentru toţi cei care vor să o vadă de aproape. Glumesc în parte, evident că nu avem nevoie de alte crize internaţionale”, a adăugat liderul Ligii (extremă dreapta) şi totodată ministru de Interne.

Salvini intenţionează - ca un omagiu pe vrea să i-l aducă lui da Vinci - să se ducă înainte de 2 mai, data comemorării morţii geniului florentin, să admire fresca Cina, care se află în Biserica Santa Maria delle Grazie, la Milano.

”În ceea ce-o priveşte pe Mona Lisa, atât timp cât va rămâne la Paris, îmi va lua ceva mai mult timp”, a conchis el.

Italia şi Franţa traversează, de mai multe luni, o perioadă de turbulenţe politico-diplomatice în care s-au înfruntat în mai multe subiecte politico-diplomatice, precum o legătură feroviară între Lyon şi Torino, primirea migranţilor, dar şi schimburi de opere de artă în vederea sărbătorii Anului da Vinci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.