Subsidiara din România a băncii austriece Raiffeisen Bank a anunţat, miercuri, că a înregistrat o creştere de 79% a profitului net anul trecut, faţă de anul anterior, până la 881 milioane lei (189,3 milioane euro), în condiţiile în care portofoliul de credite s-a majorat cu 19%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, portofoliul de credite al băncii s-a majorat cu 19% şi a ajuns la 26,73 miliarde de lei (5,74 miliarde euro). Totodată, activele totale ale băncii au crescut cu 11% şi au depăşit pragul de 40 de miliarde de lei (8,6 miliarde euro).

”Creditele acordate clientilor au crescut cu 19%, pana la 26,73 de miliarde lei in 2018, iar depozitele clienţilor au avansat anul trecut cu 11%, atingând valoarea de 33,09 miliarde de lei”, se arată în comunicat.

În plus, veniturile băncii au ajuns, la finalul anului trecut, la 2,522 miliarde lei (542 milioane euro), cu 23% mai mult faţă de 2017.

”Întotdeauna am spus că succesul nu vine imediat şi nici dintr-odată. Rezultatele excepţionale de astăzi au în spate ani de eforturi, de încercări, de eşecuri şi de reuşite. 2018 este anul cu cele mai bune rezultate ale băncii de până acum, iar acest lucru se transpune în faptul că suntem un finanţator responsabil al economiei româneşti, creditele acordate clienţilor se apropie de 6 miliarde de euro, avem aproximativ 5.000 de salariaţi şi suntem unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul de stat”, a spus Steven van Groningen, preşedinte şi director general Raiffeisen Bank.

Rata creditelor neperformante a scăzut cu două puncte procentuale, pana la 4,1%. Banca îşi păstrează în continuare locul întâi pe piaţa cardurilor de credit din România, cu 500.000 de carduri active.

Pe piaţa din România, cei mai importanţi competitori ai băncii sunt Banca Transilvania, BCR şi BRD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.