Fostul consilier pe probleme de securitate naţională al lui Donald Trump Michael Flynn şi-a încheiat cooperarea în ”ancheta rusă” a procurorului special Robert Mueller, potrivit unor documente transmise justiţiei americane, în care avocaţii lui Flynn cer o amânare a anunţării pedepsei sale cu închisoarea, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Flynn a pledat vinovat, în decembrie 2017, la acuzaţia că a minţit poliţia federală (FBI) cu privire la contacte cu Rusia, în cadrul anchetei lui Mueller cu privire la un amestec rus în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi cu privire la o posibilă complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova.

Potrivit acestui acord prin care a pledat vinovat în schimbul unei reduceri a pedepsei, Flynn riscă o pedeapsă maximă de şase luni de închisoare, în urma cooperării sale în anchetă, în contextul în care minţirea FBI este un delict pasibil de o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare.

Fostul general de armată cooperează de asemenea cu procurori federali într-o anchetă care-l vizează pe fostul său asociat Bijan Rafiekian, inculpat sub acuzaţia că urzit în vederea unei extrădări către Turcia a predicatorului Fethullah Gülen.

”Inculpatul rămâne în măsură să coopereze cu autorităţile” în acest al doilea dosar, însă ”cooperarea sa s-a încheiat în ochii Guvernului”, scrie Robert Mueller în aceste documente transmise marţi justiţiei.

În aceste documente, avocaţii lui Flynn cer o nouă amânare - cu 90 de zile - a anunţării sentinţei clientului lor, subliniind asupra cooperării sale în ancheta care-l vizează pe Rafiekian.

Judecătorul districtului Columbia Emmett Sullivan le-a dat avocaţilor lui Flynn şi serviciilor procurorului Mueller termen până la 13 martie să-l informeze cu privire la avansarea cooperării lui Flynn. El anunţa atunci că-şi amână decizia cu privire la pedeapsa lui Flynn, pentru a nu afecta investigaţiile procurorului special.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.