Bugetul pe 2019 ar putea fi votat miercuri, în plenul Parlamentului, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis, în cererea de reexaminare, a făcut aprecieri generale, fără trimiteri concrete, a spus ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a mai spus că ”n-aş putea să intru în logica preşedintelui”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc  miercuri, în şedinţă comună, pentru a reexamina, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Teodorovici consideră că bugetul ar putea fi votat chiar astăzi.

”În această după-amiază avem şi plenul pentru a vota acest buget. Sperăm ca asta să se întâmple cât mai repede pentru a-l putea trimite către promulgare”, a spus Teodorovici.

Legat de cererea preşedintelui, ministrul consideră că acesta nu a făcut trimiteri concrete.

”N-aş putea să intru în logica preşedintelui pentru că, vedeţi foarte bine şi în cererea de reexaminare, sunt aprecieri generale. Nu face trimitere concret la anumite elemente, vedeţi şi astăzi amendamentele propuse în comisii şi de la PNL şi de la USR. Sunt amendamente fără rost (...) Totul e făcut în bătaie de joc, din punctul meu de vedere”, a spus ministrul.

El a subliniat că nu vor fi probleme pentru plata pensiilor şi salariilor.

”Toate creşterile sunt acoperite. Ştiţi foarte bine că, până astăzi, şi în anii trecuţi, nu am avut niciun fel de sincope în a finanţa plata acestor drepturi băneşti pentru populaţie, cu toate că s-a spus foarte des (...) că nu ar fi bani suficienţi. Iată că au fost bani, s-au plătit pensiile la timp. Mergem înainte pe aceeaşi linie”, a spus ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.