Zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 şi Boeing 737 Max 9 au fost suspendate în România pe perioadă nedeterminată, iar zborul FZ 1796 al companiei Fly Dubai, singura care operează cu astfel de aeronave, a fost anulat, a transmis, marţi seară, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). 60 de pasageri au fost reprogramaţi pentru un zbor de miercuri, fiind cazaţi în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a emis două directive: o directiva de urgenţă privind navigabilitatea şi o directiva de siguranţă. Prin directiva de urgenţă de navigabilitate a impus suspendarea operaţiunilor de transport aerian comercial ale celor două modele de Boeing 737 (Max 8 şi Max 9) pe teritoriul Uniunii Europene, iar prin directiva de siguranţă au fost interzise zborurile comerciale cu cele două tipuri de aeronave Boeing anterior specificate spre, din şi deadupra spaţiului aerian al Uniunii Europene. Astfel, în România, zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 şi Boeing 737 Max 9 au fost suspendate, pe o perioada nedererminată, începând cu ora 21.00 (ora locală) a zilei de 12 martie 2019, atât în spaţiul aerian naţional cât şi pe aeroporturi, urmând directivele EASA”, a transmis, marţi seară, CNAB.

Sursa citată a prcizat că, în aceste condiţii, zborul FZ 1796 al companiei Fly Dubai, care urmă să decoleze către Dubai la ora 23.30, a fost anulat, pentru cei 60 de pasageri ai acestuia compania aeriană asigurând reprogramarea pe un zbor din 13 martie şi cazarea la hotel.

Potrivit CNAB, compania Fly Dubai este singură care operează regulat cursele către Bucureşti cu aeronave din seria B737 Max.

Agenţia Europeană pentru Securitate Aviatică (EASA) a suspendat marţi toate zborurile avioanelor Boeing 737 MAX în blocul comunitar, în urma accidentului unei aeronave 737 MAX 8 în Etiopia, care a provocat moartea a 157 de oameni. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.