Nigel Farage, politicianul britanic care a devenit faţa publică a sentimentului antieuropean în campania în vederea referendumului Brexitului din 2016, estimează că data ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) ar putea să fie amânată cu un an, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Haosul politic din regat şi alegerile europene împiedică o retragere uşoară în curând, a declarat Farage într-un interviu acordat AP după ce Parlamentul britanic a respins marţi seara ultimul acord de divorţ al premierului Theresa May.

”Să fim realişti. Avem un nou Parlament Europan care vine (...) Nu văd ca viitoarea fază a negocierii Brexitului să înceapă până în noiembrie: Aşa că aş spune că amânarea, realist, ar trebui să fie de un an”, a declarat el.

Farage a făcut campanie, ca lider al Partidului Independenţei Regatului Unit (Ukip, eurofob), în favoarea Brexitului.

Eurodeputatul eurofob consideră că o amânare a Brexitului cu un an poate presupune ca regatul să participe la alegerile europene, în mai.

Farage susţine că ar prefera să nu mai treacăprintr-o nouă campanie în alegeri europene, dar ”dacă va trebui să ne batem în mai multe alegeri europene, eu m-aş bate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.