St. Patrick's Day, sărbătorit în fiecare an pe 17 martie, atrage în pub-urile din Centrul Vechi de trei ori mai mulţi clienţi decât Sfântul Valentin, 1 Martie sau 8 Martie, potrivit unui studiu, publicat marţi, al pub-urilor St. Patrick, Patry Room şi Killkeny din Centrul Istoric al Bucureştiului, deţinute de Mugur Mihăescu, fostul component al trupei Vacanţa Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 70% dintre cei care vin de St. Patrick în pub-uri sunt turişti străini, iar numărul lor creşte de la an la an, însă în ultima perioadă a început să se mărească şi numărul românilor”, se arată în comunicat.

Mihăescu a subliniat că, de St. Patrick, oamenii vin în pub-uri pe parcursul întregii zile, pe când de celelalte sărbători ajung doar seara.

"Noi încercăm să promovăm St. Patrick's Day cu o săptămână înainte de eveniment, iar în weekend vom avea formaţii, jocuri de lumini, paradă..., iar în funcţie de numărul de beri consumate dăm premii - pălării, tricouri etc. Sărbătoarea e foarte cunoscută în rândul turiştilor străini, care vin să bea bere Guinness. În alte ţări sunt parade prin centrele oraşelor, defilează comunităţile de irlandezi", a declarat Mugur Mihăescu.

De altfel, peste 70% dintre cei care merg în pub-urile din Centrul Vechi de St. Patrick's Day sunt străini - irlandezi, englezi, francezi, germani, austrieci, italieni, spanioli sau israelieni, în timp ce de 1 Martie, 8 Martie şi Sf. Valentin, mai mult de 80% dintre cei care intră în baruri sunt români.

”Numărul clienţilor de St. Patrick a crescut în fiecare dintre ultimii ani cu 10%, pe de o parte, datorită fluxului din ce în ce mai mare de străini care vizitează Bucureştiul, fie că sunt oameni de afaceri sau turişti de city break”, se arată în comunicat.

Pe de altă parte, şi românii au început să simtă gustul acestei sărbători, de la corporatişti la oameni de afaceri, bugetari sau studenţi.

"Nu înţeleg de ce nu a prins mai repede St.Patrick decât Valentine's Day, pentru că Sfântul Valentin nu e cu şpriţul, pe care noi, românii, îl iubim foarte mult. Dar, în timp, cred că St. Patrick o să-l depăşească pe Valentin la nivel de ţară, aşa cum s-a întâmplat deja în pub-uri. Valentine's Day e o sărbătoare oarecum mai tristă, la care unii ies în baruri şi restaurante doar din obligaţie. Plus că jumătate din bani se duc pe cadouri. La St. Patrick, însă, toţi banii sunt cheltuiţi pe distracţie, pe băutură. N-ar fi rău să se împământenească această sărbătoare de St. Patrick's Day şi la noi, să facem evenimente împreună cu ambasada, cu primăria, cu concerte în oraş, pentru că lucrurile astea ar atrage turişti etc. Românii sunt un popor vesel şi iubitor de sărbători şi ar primi cu bucurie astfel de evenimente", a mai spus Mugur Mihăescu.

Mihăescu a deschis primul pub în centrul Vechi, St. Patrick, în anul 2009, iar acum deţine, alături de fratele său Liviu Mihăescu, trei astfel de pub-uri: St. Patrick, Party Room şi Killkeny, toate în Centrul Istoric, care cumulează 400 de locuri în interior şi tot atâtea pe terase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.