Ambasadorul Israelului la Berlin şi guvernul de la Tel Aviv au cerut autorităţilor germane să arate fermitate după ce pe Twitter a fost postat de către un fan Union Berlin un mesaj antisemit care l-a vizat pe jucătorul israelian Almog Cohen (Ingolstadt), relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Emmanuel Nahshon, a solicitat “fermitate" din partea Germaniei, după ce Cohen, internaţional israelian, a făcut obiectul unor insulte antisemite în timpul meciului cu Unon Berlin, disputat vineri seară, în a doua ligă germană.

Şi ambasadorul Israelului la Berlin, Jeremy Issacharoff, a condamnat atacul la adresa fotbalistului. El a postat un mesaj de susţinere pe Twitter: “Te susţin şi condemn cu fermitate tweet-ul antisemit care te-a vizat. Trebuie ca autorul să facă obiectul unei acţiuni penale”.

Almog Cohen a fost eliminat, vineri, în minutul 65 al partidei de la Berlin. Un fan Union Berlin, care nu şi-a folosit numele real, a postat pe Twitter un mesaj plin de ură, în care nota, între altele, că jucătorul trebuie să meargă la “camera de gazare”.

Clubul berlinez a depus o plângere pentru “incitare la ură”, iar poliţia a deschis o anchetă pentru a-l identifica pe autorul mesajului.

 Fotbalistul a răspuns insultelor de pe Twitter precizând că este mândru că este evreu şi de valorile naţiunii sale. “În calitate de căpitan al unei echipe din Germania şi de internaţional israelian, voi face totul pentru a vă reprezenta în continuare cu demnitate”, a notat el.

Almog Cohen este legitimat la Ingolstadt din 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.