Trei bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru contrabandă cu ţigări şi alcool, oamenii legii descoperind în urma unor percheziţii 135.000 de ţigarete fără timbre de accizare româneşti şi 12.000 de litri de băuturi alcoolice contrafăcute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au prins în flagrant delict, vineri, un bărbat, de 55 de ani, în timp ce comercializa 20.000 de ţigarete, fără timbre româneşti de accizare, unui alt bărbat, administrator al unei societăţi comerciale din oraşul Năvodari.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au făcut şase percheziţii domiciliare în judeţele Constanţa şi Vrancea, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, mai multe bunuri, printre care peste 115.000 de ţigarete de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare româneşti.

De asemenea, poliţiştii au descoperit, la domiciliul unui bărbat de 50 de ani, din judeţul Vrancea, aproximativ 12.000 de litri de băuturi alcoolice susceptibile a fi contrafăcute, bani, două autovehicule de transport marfă, precum şi mai multe recipiente goale, folosite la activitatea infracţională.

"Din cercetări a reieşit că băuturile alcoolice descoperite în urma percheziţiei din Vrancea ar fi fost comercializate de către o societate comercială cu sediul în oraşul Năvodari, judeţul Constanţa”, se arată în comunicat.

Toate cele peste 135.000 de ţigarete au fost ridicate, în vederea confiscării, iar cantitatea de băuturi alcoolice a fost indisponibilizată.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 115.000 de lei. Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru contrabandăşi pentru comiterea de infracţiuni la regimul Codului fiscal, urmând ca să fie prezentaţi instanţei pentru arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, de sprijinul poliţiştilor de la transporturi din Galaţi şi Vrancea, precum şi al luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale Constanţa şi Vrancea.

Totodată, în activităţi au fost angrenaţi şi lucrătorii birourilor vamale Constanţa şi Vrancea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.