Cetăţenii americani care călătoresc în Europa vor avea nevoie de viză din 2021, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uniunea Europeană a anunţat, vineri, că cetăţenii Statelor Unite vor avea nevoie de un nou tip de viză - ETIAS (European Travel Information and Authorization System) - pentru a călători în spaţiul Schengen. 

Spaţiul Schengen este o zonă care cuprinde 26 de state europene care nu au graniţe interne şi care permite oamenilor să călătorească între ţări liber, inclusiv în state precum Spania, Franţa, Grecia, Germania, Italia şi Polonia. 

În prezent, cetăţenii SUA pot călători în Europa în sejururi de până la 90 de zile fără o viză. 

Pentru a solicita o viză ETIAS, cetăţenii americani au nevoie de un paşaport valid, o adresă de mail şi un card de credit sau debit, potrivit UE. Minorii, conform site-ului ETIAS, vor avea nevoie doar de paşaport. 

Uniunea Europeană a anunţat că vizele ETIAS sunt valabile trei ani şi permit americanilor să intre în spaţiul Schengen de câte ori este necesar. 

Pe site-ul ETIAS, Uniunea Europeană a afirmat că "recent a decis să îmbunătăţească nivelul de securitate pentru a evita orice viitoare probleme legate de migraţia ilegală şi terorism". 

Statele Unite s-au aflat în dispută cu Parlamentul European şi cu Comisia Europeană în legătură cu vizele pentru Bulgaria, Croaţia, Polonia, România şi Cipru. Aceste cinci ţări sunt singurele naţiuni din UE care solicită călătorilor să aplice pentru o viză. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.