Imagini din satelit ale unei instalaţii din apropiere de Phenian sugerează că nord-coreenii se pregătesc de lansarea unei rachete sau a unui satelit, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea se vede în jurul unui sit cunoscut drept Sanumdong, unde Coreea de Nord a construit cele mai multe arme balistice şi rachete. 

Aceasta vine după ce la începutul săptămânii au apărut informaţii că principalul sit de unde Coreea de Nord lansează rachete la Sohae a fost reconstruit. 

Lucrările de dezmembrare a instalaţiei de la Sohae au început anul trecut, dar au fost sistate în timp ce discuţiile cu SUA au stagnat. 

Vineri, preşedintele american Donald trump a spus că ar fi foarte dezamăgit dacă Coreea de Nord ar relua testele nucleare. 

„Aş fi surprins într-un mod negativ dacă ar face ceva ce ar fi în afara înţelegerii. Dar vom vedea ce se va întâmpla. Aş fi foarte dezamăgit dacă aş vedea teste”, a declarat Trump în faţa reporterilor la Casa Albă.

Analiştii cred că este mult mai probabil ca în această fază Phenianul să pregătească lansarea unui satelit decât să testeze o rachetă. 

Imaginile din satelit au fost publicate de postul american de radio NPR.

Corespondentul BBC de la Seul Laura Bicker a spus că nord-coreenii ar putea pune la încercare Statele Unite după discuţiile eşuate de la Hanoi dintre Trump şi Kim Jong-un, în speranţa ca SUA să ofere o negociere mai bună pentru a evita o lansare a rachetelor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.