Traficul feroviar pe secţia de cale ferată Salva - Sighetu Marmaţiei, blocat după ce un tren de călători a deraiat, în localitatea Coşbuc (Bistriţa-Năsăud), a fost reluat, sâmbătă, cu restricţii de viteză de cinci kilometri pe oră, anunţă Centrul Infotrafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulaţia feroviară a fost reluată pe secţia de cale ferată 409 Salva - Sighetu Marmaţiei, în zona staţiei Coşbuc, judeţul Bistriţa-Năsăud, cu restricţie de viteză de 5 km/h.

Traficul feroviar fusese oprit din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă pentru efectuarea reparaţiilor necesare la linia de cale ferată, după deraierea vagonului unui tren.

La rândul său, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, la ora 9.25, a fost reluat traficul feroviar între staţiile Coşbuc şi Telciu, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Circulaţia trenurilor între staţiile Coşbuc şi Telciu se desfăşoară în prezent cu restricţie de viteză, iar după finalizarea lucrărilor de consolidare a liniei de cale ferată, în curs de desfăşurare la această oră, trenurile vor circula cu viteză normală.

Echipele de intervenţie feroviare au eliberat trecerea la nivel, situată la intrare în staţia CF Coşbuc, în jurul orei 23.00, când a fost redeschis traficul rutier în zona pasajului, iar la ora 00.00 a fost repus pe şină vagonul deraiat şi retras în staţia Coşbuc. Pentru menţinerea continuităţii circulaţiei feroviare în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe parcursul nopţii de 8 spre 9 martie s-a asigurat transbordare cu mijloace auto, pe relaţia Salva - Dealul Ştefăniţei, pentru călătorii din trenurile R 4136, R 4111-2, R 4133-2 şi R4135.

Potrivit unei informări a CJSU Bistriţa-Năsăud, vineri seară trenul accelerat Sighetu Marmaţiei - Bucureşti Nord a deraiat, mai exact locomotiva si primul vagon ( o osie), în localitatea Coşbuc, chiar la trecerea peste DN 17C, care face legătura dintre Maramureş şi Bistriţa.

În urma incidentului nu au fost înregistrate victime, acolo fiind alocate echipe de interventie de la CFR, SVSU Coşbuc, echipajul pentru decarcerari grele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa, un echipaj de prim ajutor SMURD şi echipaje de poliţie.

La rândul său, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că traficul feroviar era închis între staţiile Coşbuc şi Telciu, după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circulă în relaţia Sighetu Marmaţiei - Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coşbuc, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Niciun călător nu a fost rănit, toţi cei 20 de pasageri fiind preluaţi cu un microbuz până în staţiile Beclean pe Someş şi Dej Călători, de unde şi-au continuat călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun, arăta CFR.

Şi traficul rutier a fost închis, vineri seară, o perioadă, iar apoi s-a circulat alternativ pe un sens, celălalt sens fiind ocupat de echipajul de descarcerare grea pentru asigurarea iluminatului la lucrările care se impuneau. Echipajele de poliţie rutieră au asigurat fluidizarea traficului rutier, anunţa Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud (CJSU).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.