Documentarul „Leaving Neverland”, realizat de Dan Reed, disponibil deja pe platforma HBO GO, va fi lansat de HBO în România pe 10 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul HBO-Channel 4 în două părţi explorează experienţele separate, dar paralele, a doi băieţi, James „Jimmy” Safechuck, în vârstă de 10 ani, şi Wade Robson, în vârstă de 7 ani, cu megastarul Michael Jackson.

Prin interviuri cu Safechuck, acum în vârstă de 37 de ani, şi cu Robson, acum în vârstă de 41 de ani, precum şi cu mamele, soţiile şi fraţii lor, „Leaving Neverland/ Părăsind Neverland” realizează portretul unui abuz continuu, explorând sentimentele complicate care i-au determinat pe ambii bărbaţi să-şi confrunte propriile experienţe după ce, la rândul lor, au devenit taţi de băieţi.

James Safechuck, actor din Simi Vally, California

În 1986, când avea opt ani, a câştigat un rol într-o reclamă Pepsi, unde urma să apară alături de Jackson. Imediat cucerit de Safechuck, Jackson a devenit rapid un apropiat prieten de familie.

Wade Robson din Brisbane, Australia

A câştigat un concurs de dans în 1987. Copilului în vârstă de cinci ani i s-a oferit ocazia să-l întâlnească pe Jackson în culisele concertului susţinut de acesta la Brisbane. În 1990, mama lui Robson, Joy, a luat legătura cu Jackson, care a invitat întreaga familie la el acasă un weekend.

Jackson a devenit cel mai de încredere prieten, mentor şi confident, exprimându-şi separat dragostea pentru ambii băieţi, în timp ce i-a izolat lent de familiile lor.

Multe dintre amintirile lor cele mai importante din această perioadă sunt legate de vizitele la ferma Neverland, proprietatea lui Jackson la nord de Santa Barbara. Ambii bărbaţi descriu modul în care locul era însuşi visul unui copil: plin de jocuri, aventuri în parcul de distracţii, animale exotice şi o cantitate nesfârşită de bomboane şi mâncare nesănătoasă.

Documentarul a avut premiera mondială în secţiunea Special Events a Festivalului de Film Sundance 2019.

„Leaving Neverland” a fost produs, regizat şi filmat de Dan Reed; editorul filmului a fost Jules Cornell; producător asistent, Marguerite Gaudin; compozitor, Chad Hobson; producător muzical,Steve McLaughlin.

Pentru HBO Documentary Films, producători executivi au fost Nancy Abraham şi Lisa Heller. Pentru Channel 4, producători au fost Daniel Pearl, Tom Porter şi Dorothy Byrne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.