O statuie a lui Michael Jackson a fost înlăturată joi din expoziţia National Football Museum din Manchester, după lansarea documentarului „Leaving Neverland”, în care artistului îi sunt aduse acuzaţii de abuz sexual asupra minorilor, iar un episod din serialul „The Simpsons”, pentru care cântăreţul american şi-a împrumutat vocea, a fost scos de producători din circulaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul dedicat fotbalului a expus statuia în 2014, însă a renunţat la ea imediat după lansarea în Marea Britanie a documentarului realizat de Dan Reed pentru HBO.

Documentarul a stârnit reacţii împărţite. În timp ce numeroase celebrităţi şi fani ai artistului i-au susţinut pe Wade Robson şi James Safechuck, care vorbesc despre cum au fost abuzaţi sexual în copilărie de Michael Jackson, familia starului şi susţinătorii lui au pus la încoială credibilitatea acuzatorilor.

Producătorii serialului „The Simpsons” nu au stat nici ei pe gânduri foarte mult. Episodul „Stark Raving Dad”, lansat în septembrie 1991 şi considerat unul dintre cele emblematice ale programului de televiziune, a fost înlăturat.

Jackson şi-a împrumutat vocea personajului Leon Kompowsky, care îl întâlneşte pe Homer Simpson într-un azil.

Implicarea lui Michael Jackson în serial nu a fost creditată, însă câţiva ani mai târziu el a confirmat că a participat la realizarea episodului. 

„Era clar că este singura alegere pe care o puteam face”, a declarat joi producătorul executiv James L. Brooks pentru Wall Street Journal.

El a precizat că şi Matt Groening şi Al Jean, producători executivi, au fost de acord. „Oamenii cu care lucrez - acolo unde ne-am petrecut viaţa certându-ne pe glume - au avut acelaşi singur gând”.

„Sunt împotriva oricărei forme de ardere a cărţilor. Dar aceasta este cartea noastră şi avem voie să scoatem acest capitol”, a mai spus Brooks.

Documentarul „Leaving Neverland” a avut premiera la HBO US pe 3 şi 4 martie, fiind difuzat în două părţi. Este unul dintre cele mai urmărite documentare ale reţelei, cu o medie de 1,1 milioane de telespectatori.

Mai multe posturi de radio din Canada şi Olanda au încetat să mai difuzeze muzica lui Michael Jackson, după ce BBC Radio 2 a luat această decizie încă de la finalul lunii februarie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.